MARLOES

WESTBROEK

Nog even een makkelijk recept voor deze zondagmiddag: pindakaas. Nadat ik dit recept voor de eerste keer had gemaakt, snapte ik niet meer waarom in veel pindakaas-merken maar 80 tot 85 procent pinda’s verwerkt zijn en 15 tot 20 procent toevoegingen… Lees, mix en verwonder!

Ingrediënten:
pinda’s (ik gebruik gezouten, maar gedopte pinda’s kan ook)
eventueel een beetje zout indien je ongezouten pinda’s gebruikt.

Bereiding:
Gooi de pinda’s (en eventueel het zout) in de blender en mix! De pinda’s zullen eerst worden vermalen tot een soort meel, maar hoe langer je mixt, hoe romiger het pindamengsel wordt. De tijd is afhankelijk van de kracht en snelheid van de blender. Mijn pindakaas is over het algemeen binnen 5 minuten klaar. Schep de pindakaas in een schoon potje en bewaar goed afgesloten in de koelkast. De pindakaas schijnt 3 tot 4 weken goed te blijven, maar zo lang heeft het bij mij nog nooit gestaan…..