MARLOES

WESTBROEK

De nieuwe pomp is binnen!

afbeelding van de medtronic 780G insulinepop, sensor en app
18 februari 2021

Gisteren was de grote dag! Mijn nieuwe pomp werd bezorgd. Samen met een voorraad sensoren, een transmitter en een bloedglucosemeter. Het leek wel pakjesavond! Natuurlijk heb ik alles direct uitgepakt en bekeken. Ik kon natuurlijk niet wachten om de pomp aan te sluiten en zo’n sensor in m’n arm te schieten. Maar helaas moet ik wachten tot de online training op maandag… Dan maar bezig met de voorbereidingen!

Want voordat de training begint moet ik al wel de pomp ingesteld hebben met mijn basaalstand en de Bolus Wizard startklaar maken. Dat houdt in dat ik mijn koolhydraatratio, insulinegevoeligheid en actieve insulinetijd in moet voeren. Mijn huidige pomp, de 640G, is op een paar schermen na identiek aan de MiniMed 780G, dus dat invoeren is een kwestie van overnemen.

Medtronic Guardian 3 sensor met oplader en inserter
Medtronic Guardian 3 sensor met oplader en inserter

Ook moet ik de transmitter, de zender die de gegevens van de sensor naar de pomp stuurt vast opladen en aan de 780G koppelen, net als de bloedglucosemeter. Medtronic heeft een uitgebreide zelfstudie-module toegestuurd. Dus ik kan alles stap voor stap doorlopen. Omdat het weinig verschilt met mijn huidige pomp, heb ik alles binnen no-time startklaar. En het is nog maar donderdag.

Nog drie dagen wachten en dan gaat het echt beginnen. Niet dat het dan in een keer allemaal werkt. De sensor heeft eerst minimaal 6 dagen aan gegevens nodig, voordat je de Smart Guard functie (de functie die voor automatische insuline afgifte zorgt en je basaal- en correctiedoses regelt) zelfstandig aan het werk kan. En ook dan volgt er nog een “leerproces” waar ik volgens mijn diabetesverpleegkundige toch zo’n drie maanden voor uit moet trekken.

Geduld is niet mijn sterkste kant, maar ik zal komende maanden heel erg mijn best doen om te zorgen dat ik zoveel mogelijk profijt heb van de MiniMed 780G!

Ook interessant:

Een CGM voor iedereen!

Een CGM voor iedereen!

Ik ben enorm blij met mijn MiniMed 780 met sensor en SmartGuard! Maar de weg er naartoe is er één met heel veel...

Diabetes en Corona

Diabetes en Corona

Samen met 1.8 miljoen andere nederlanders vallen mensen van 18 tot 60 jaar met diabetes (zowel type 1 als 2) met...